От Еврохолд ще обжалват решението за несъстоятелност на Евроинс Румъния на база

...
От Еврохолд ще обжалват решението за несъстоятелност на Евроинс Румъния на база
Коментари Харесай

От Еврохолд ще обжалват решението за несъстоятелност на Евроинс Румъния 

От " Еврохолд "  ще апелират решението за неплатежоспособност на " Евроинс Румъния "  на база изключение за противоконституционност. Това оповестяват от сдружението на интернет страницата си, предава Българска телеграфна агенция.

Съдът в Букурещ удостовери през вчерашния ден неплатежоспособността на застрахователната компания " Евроинс Румъния ", открита от румънския Орган за финансов контрол (ASF) с решение през март. Присъдата не е дефинитивна, само че предстои на осъществяване, заяви Диджи24. 

Естеството на евентуалната противоконституционност е обвързвано с откриването на процедура по неплатежоспособност против застрахователна компания на база на решение на румънския регулатор за лишаване на оперативния й лиценз, без да е налично дефинитивно, влезнало в действие решение на съда за законността на сходно деяние на румънския регулатор, което лишава застрахователните компании от тяхното право на обективен развой и ефикасен правосъден надзор, изясняват от " Еврохолд България ". Съгласно румънското право, даването на изключение за противоконституционност би трябвало да докара до анулация на решението за разкриване на процедурата по неплатежоспособност, прибавят от сдружението.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР